Σπίτι

Θέλεις Ψυγείο ; Αυτα τα Σημεια Πρεπει να Προσέξεις

Θέλεις Ψυγείο ; Αυτα τα Σημεια Πρεπει να Προσέξεις

Αφού το πήρες τελικά απόφαση να αγοράσεις ένα ψυγείο είτε απλό είτε από τα επαγγελματικα ψυγεια, αυτά είναι τα κυριότερα μέρη που πρέπει να εστιάσεις.

Inox

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές εκτός από την τεχνολογική βελτίωση των οικιακών συσκευών φροντίζουν να βελτιώσουν και την αισθητική των συσκευών τους. Κάποιες συσκευές κατασκευάζονται από inox λαμαρίνα και είναι ακριβότερες σε τιμή ενώ χαμηλότερες σε τιμή είναι οι οικιακές συσκευές που βάφονται με inox χρώμα

No-Frost

Αποτρέπει την  δημιουργία πάγου στα εσωτερικά τοιχώματα είτε του χώρου συντήρησης είτε της κατάψυξης

Μέγεθος

Το πρώτο που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν αναζητούμε το κατάλληλο ψυγείο, είναι το μέγεθος του. Μετράμε τον διαθέσιμο χώρο στο σπίτι ή το διαμέρισμά μας, ούτως ώστε η λευκή συσκευή να χωράει με σιγουρια και να υπάρχει και κενό μερικών εκατοστών για τον αερισμό του μοτέρ. Σημαντικό επίσης είναι να ανοίγουν οι πόρτες χωρίς να έρχονται σε επαφή με λοιπές συσκευές ή έπιπλα που βρίσκονται ήδη στο χώρο.

Χωρητικότητα Ψυγείου

Για ένα ζευγάρι, ένα ψυγείο 250 έως 400 lt, ειναι μια καλή αρχή. Έχοντας κατά νού, πόσα και ποια προϊόντα καταναλώνουμε περισσότερο, υπολογίζουμε πώς θα τοποθετηθούν στην καμπίνα αλλα και την κατάψυξη. Εφόσον, παραδείγματος χάριν, καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, χρειαζόμαστε ένα ψυγείο που θα έχει τα κατάλληλα συρτάρια για την σωστή αποθήκευσή τους.

Για μια οικογένεια 4ων ατόμων το ψυγείο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο, μέχρι και 600lt.

Είδη Ψυγείου

Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη να επιλέξεις και ο διαχωρισμός τους αφορά στη θέση της κατάψυξης, με εξαίρεση τα μίνι-bar και τα μικρά ψυγεία.

  • Ψηλά (δίπορτα ψυγεία),
  • Χαμηλά (ψυγειοκαταψύκτες),
  • Side by side (ψυγεία ντουλάπες)
  • Γαλλικό (ντουλάπα ψυγειοκαταψύκτης)

Η τελική επιλογή σχετίζεται με τις ανάγκες της οικογένειας που το χρησιμοποιεί. Υπολογίζουμε προσεκτικά ποιό χώρο του ψυγείου χρησιμοποιούμε περισσοτερο και βρίσκουμε σίγουρα ποια θέση της κατάψυξης μας εξυπηρετεί καλύτερα.

Ενεργειακή Κλάση

Τα μεγαλύτερα ψυγεία, τα ψυγεία side by side, οι έξοδοι νερού και πάγου, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, όπως και κάθε επιπλέον εξάρτημα ενός ψυγείου, όπως οι διάφανες πόρτες. Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε υπολογίσει όλα τα παραπάνω, προτού φτάσουμε στην τελική τιμή του προϊόντος.

Χρώμα και όψη ψυγείου

Πρόκειται για θέμα προσωπικής επιλογής. Μπορεί να θέλουμε ένα ψυγείο που να ταιριάζει απόλυτα με την κουζίνα μας ή να ξεχωρίζει από τα λοιπά έπιπλα. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητα του σπιτιού μας αλλά και τη δική μας.

Συμπέρασμα

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις για την αγορά ψυγείου είναι το μέγεθος του. Στη συνέχεια τη χωρητικότητα του, η οποία θα πρέπει να είναι ανάλογα με την χρήση που θα γίνει. Τέλος επιλέγεις το ψυγείο σου σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε είδους.

You Might Also Like